Usatîi și Petrenco, cei care scuipă în cel care-i ajută…

Astăzi nu știu de ce, dar mi-am amintit de balabolul de la Bălți, cunoscut drept Renato și de un alt turist pe nume Petrenco…
*****
Istoriile lor se aseamănă izbitor de mult…
 
1. Usatîi și Petrenco sînt bineveniți în politica moldovenească exact cum este binevenit chiperiul știți voi unde, cum musca este binevenită în aproximativ în același loc.
 
2. Usatîii și Petrenco, ambii suferă de diaree verbală.
 
3. Usatîi și Petrenco, ambii lăsat în voia sorții susținătorii săi, pe cînd mai înainte se băteau cu pumnul în piept că ei niciodată nu vor pleca ori nu vor fugi din Republica Moldova, chiar cu riscul de a fi după gratii.
 
4. Usatîi și Petrenco, ambii au fugit din Republica Moldova, primul în Rusia, al doilea în Germania, iar membrii de partid au fost lăsați în voia sorții, unii din ei prin pușcărie.
 
5. Usatîi și Petrenco, fiind în afara țării, ambii vin cu critici și se dau cu părerea cum ar trebui să trăim noi, cum trebuie să procedeze opoziția, ce strategie să luăm și cu cine și cum să luptăm. Și asta o spun doi ciocălăi care conduc fiecare cîte un partid de opoziție.
 
6. Usatîi și Petrenco nu au de gînd să revină în Republica Moldova, dar la comanda unor structuri, se dau cu părerea și tulbură apele în politica moldovenească, dar nu preferă să revină și să implimenteze ceea ce propun.
 
7. Usatîi și Petrenco, ambii au afaceri în Romania, unul prin intermediul soției altul prin intermediul persoanelor interpuse, iar retorica lor veninoasă este strict coordonată de tutorii lor.
 
8. Usatîi și Petrenco, sesizînd că nu încap pe eșichierul stîng al politicii moldovenești, au recurs la acțiuni care nu prea se combină cu politica partidului. Petrenco din Krasnîi Blok, a făcut Goluboi Blok, participînd la marșurile albastre ale cocoșilor, asfel devenind tolerast și chiar a primit azil în Germania.
Usatîi cel care promitea că o să facă karaoke din Ambasada SUA, cel care promitea că o să promoveze direcția de dezvoltare a RM numai el știe care, a devenit prieten cu ambasadorul SUA, nu doar cu structurile de forță din Romania dar și cu serviciile secrete de acolo… asta o spune chiar el deschis, deoarece el nu prea pune capul în mișcare cînd afirmă ceva, iar limba nu este conectată la creier.

9. Usatîi și Petrenco, ambii au avut dosare penale și ambii s-au bucurat de susținerea pe care au avut-o din partea lui Igor Dodon.
Usatîii a avut susținere imediat după ce a fost reținut la aeroport, iar Dodon, pe atunci fiind deputat, a mers chiar la procuratură pentru susține pe un Usatîi. Despre cum a fost înscenată această reținere a lui Usatîi voi scrie altă dată și o să vedeți că sînt prea multe semne de întrebare referitor la acest individ.Referitor la Petrenco, este cam aceeași situație, doar că spre deosebire de Usatîi, Petrenco a stat mai mult după gratii, însă Dodon nu a ezitat nici o clipă să-i acorde sprijin și ajutor lui Petrenco, semnînd scrisori de garanție și multe altele, iar într-un final, Petrenco nu mai stătea după gratii.

10. Usatîi și Petrenco, ambii îl atacă din toate părțile pe Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, atît personal, cît și prin intermediul a fel de fel de dulăi de pe tărîmul internetului, de gen petkov, ciubașenko, grigorciuși, tkaciuși ,tuleanțevi și mulți alții tot așa de mărunți.

p.s. Totuși voi găsi eu timp într-o bună zi și voi scrie despre faptul cum a fost înscenată reținerea lui Usatîi, dar și a lui Petrenco… neapărat voi scrie…

Facebook Comments