Năstase, minciuni, lupta cu corupția, zarabotkă și mașină de-un milion

Zilele astea Năstase a mai vărsat un sac de minciuni dar deja nimeni nu se miră. Ați observat ? Năstase spune o minciună și … nimic. Nimeni nu observă că Năstase a mai spus o minciună pentru că Năstase vorbește numai minciuni. Cel mai plin de ceață, pe alocuri de glod, e trecutul lui Năstase. De mai mulți ani de zile, Năstase nu muncește. Nu a fost legal angajat undeva pînă în martie anul ăsta. Nu a cîștigat salariu și nu a plătit taxe. Dar el trăiește bine în Chișinău, își cumpără mașină de lux – de aproape in milion de lei!

Ce face el în Chișinău că-i aduce atâția bani? Și după toate bani mai puțin legali. Îmi amintește de termenul “zarabotkă” – cînd oamenii pleacă undeva după cîștig mai bun decît îl au acasă. Se vede că dl Năstase în Moldova cîștigă mai bine decît în Germania. Am auzit de mai multe ori de la Năstase că el a fost avocat de succes. Cine în afară de Năstase a mai confirmat că Năstase e avocat de succes? Dle Năstase, vreți să vedeți avocați de succes? Mergeți la companiile mari. Avocații, care servesc companiile mari sunt de succes. Proprietarii companiilor, care angajează și plătesc salarii la sute și mii de oameni sunt tipi foarte pregătiți și știu să numere banii. Avocatiii pe care-i angajează ei sunt de succes pentru că în fiecare zi demonstrează competență. Orange, Moldcell, Lafarge, Endava, Transoil – iată unde sunt avocați de succes. Pe cine ați reprezentat juridic și unde?

Am mai auzit despre Năstase luptătorul. Despre cum a luptat Năstase cu Plahotniuc și cum l-a învins. Dle Năstase – pe Plahotniuc l-a învins Moldova. El a fugit pentru că înțelegea că suport popular nu are. Nimeni, în afară de cîțiva ortaci de-ai lui nu-l susținea cu adevărat. Chiar și cei apropiați nu-l susțin după ce a căzut – ei acum se gîndesc cum să se ascundă de lege. Dumitale, dle Năstase, după ce ai devenit ministrul de interne ce ai reușit? Unde-s hoțiile lui Plahotniuc? Unde-s criminalii din jurul lui Plahotniuc? Amenința-i că vor răspunde – și ? Vorbești ca sunt mafii și corupție la primăria Chișinău – de ce nu faci ordine în primărie în calitate de ministru de interne ? Mi se pare că te îneci în minciunile proprii. Ca și Plahotniuc de fapt…

Colegul meu, Ion Ceban, a decis că în campanie va vorbi doar despre problemele Chișinăului și soluții pentru ele, și despre viziunea de dezvoltare a Chișinăului. Susțin alegerea lui Ion și cred că chișinăuienii vor în campania să cunoască ce pot aștepta de la viitorul primar. Deci dragă dle Năstase, dacă ai chef de gîlceavă apelează la mine.

Facebook Comments