Sesizare către Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Generală

În anii precedenți, acutizarea referitor la unire, începea odată cu primăvara, iar anul acesta, în legătură cu așa numitul centenar al unirii, după cum vedeți a început mai devreme.

De la începutul anului, cu unirea asta am văzut situații una mai hazlie decît alta și se pare că pînă la sfîrșitul anului, mai ales că este unul electoral, vom mai vedea încă multe astfel de situații.

Astăzi am făcut două sesizări către instituțiile care în mod normal ar trebui să se ocupe de ocrotirea normei de drept și să stea la straja ocrotirii statului.
Cîteva zile în urmă, consiliul local al comunei Parcova și Fîntîna Albă, a semnat o declarație cu privire la unirea comunei Parcova și Fîntîna Albă la statul vecin Romînia.

Toate aceste acțiuni, cad sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova, deoarece este grav încălcată legea supremă și mai multe acte normative.
Acum cei de la SIS au un director nou, care înainte de anul nou a jurat credință Republicii Moldova, așteptările sînt mari de la noul director.
Ca să fie munca mai ușoară, am făcut trimitere și la norma legală…
Deci să vedem ce o să facă noul director SIS, dar și procurorul general.

( Accesați PDF File0004  )

 

 

 

Facebook Comments