Traian Băsescu fără cetățenia Republicii Moldova, iar UNIREA SE AMÎNĂ !

Astăzi, Judecătoria Chișinău a respins ca nefondată cererea de chemare în judecată a cetățeanului de origine romînă, Traian Băsescu.


Cererea lui Băsescu împotriva Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, cu privire la anularea decretului privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova, a fost respinsă, ceea ce era logic să se întîmple.
*****

La articolul 20 alin. (1) litera c) al Legii nr. 1024 din 02.06.2000, Legea cetățeniei Republicii Moldova, este stipulat expres că  Cetăţenia Republicii Moldova nu se acordă persoanei care  a fost condamnată la privaţiune de libertate pentru infracţiuni premeditate şi are antecedente penale sau la momentul examinării cererii se află sub urmărire penală”.
Cred că demult nu mai este secret că Băsescu fiind un penal ordinar avea probleme cu justiția din Romînia, iar despre acest fapt am scris anterior și eu.
https://novac.md/dva-ugolovnika-odna-partija/
A scris și presa de peste Prut la acest capitol, au vorbit, au criticat toți, iar Băsescu între timp a eșuat în calitate de politician pe arena politică de peste Prut.
Odată ce Băsescu a dat cu oiștea-n gard peste Prut, a decis să vină pe arena politică din Republica Moldova.
În acest scop, Băsescu a obținut ilegal și cetățenia Republicii Moldova, iar drept partener îl are pe alt corupt din politicul moldovenesc și anume pe Anatolic Șalaru.
Despre schemele și ghidușiile lui Șalaru am scris de mai multe ori, despre garniturile de tren procurate și care acum ruginesc undeva pe la Gara Feroviară, statului fiind adus un prejudiciu de aproximativ 12 milioane euro, despre comercializarea complexelor de rachete antiaeriene S-125M1, prin care statul a fost prejudiciat enorm, iar Organizația internațională Organized Crime and Corruption Reporting Project a făcut public un raport asupra vânzării ilegale a armamentului în care este vizată și Republica Moldova.
*****
La începutul acestui an, în perioada 3 – 10 ianuarie, în Romînia a fost făcut un sondaj de opinie.
Un sondaj politic din anul 2018 a fost realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, pentru STIRIPESURSE.RO, în perioada 3-10 ianuarie. Cercetarea sociologică vizează, printre altele, și evaluarea necesității unirii cu Republica Moldova.

Rezultatul sondajului a fost unul destul de interesant:
Unirea Romîniei cu Republica Moldova,  puțin ori deloc necesară – 66%

Unirea Romîniei cu Republica Moldova, necesară sau foarte necesară – 27%

Prin urmare, acest sondaj reconfirmă sondajele efectuate pe teritoriul Republicii Moldova, unde cetățenii noștri se opun categoric unirii celor două state.

p.s. Revenind la cetățenia lui Băsescu, așa și nu este clar, cum un unionist ca Băsescu, solicită și luptă pentru cetățenia statului pe care nu-l recunoaște ?

Facebook Comments