Tunul de lemn de la Bulboaca

 

Eu de mai multe ori am scris despre haosul de la Ministerul Apărării, despre hoțiile de milioane, despre prejudicii de sute milioane $, despre cum intenționat se diminuează capacitatea de apărare și multe altele.
Ultima dată la acest subiect am scris în luna septembrie 2017, cînd la poligonul de la Bulboaca a început exercițiul militar moldo-romîn “Scutul de Foc 2017”.
Atunci a avut loc un caz extrem de periculos… În timpul tragerilor din sistemul de artilerie 2A36-GHIAŢINT, un proiectil de calibrul 152 mm a căzut în grădina unui cetățean din satul Cobusca Veche.
*****
Proiectilul care în mod normal trebuia să cadă pe teritoriul poligonului a ajuns în vița de vie, care prin minune nu a provocat și victime.
Dacă Doamne ferește proiectilul nimerea în casă de locuit, o făcea una cu pămîntul și avînd în vedere că era seara, putea provoca și victime.
Mai jos puteți vedea poze de la fața locului unde a căzut proiectilul.

 

În ultimii ani, Ministerul Apărării nu prea a avut noroc cu un ministru profesionist, integru și care ar face ordine la minister. Cu regret la conducere a fost un veterinar corupt pe nume Șalaru, după asta la cîrma ministerului care a asigurat interimatul a venit Gheorghe Galbura, care la fel habar nu are cum să conducă un minister, iar nu demult, după un duel între PD și Președintele Republicii Moldova, cu ajutorul Curții Neconstituționale, la cîrma ministerului vine un Eugen Sturza, care nu a tras nici din arc, ca să nu zic altfel.
*****
Atunci cînd ministerul este condus de un Sturza, care nu se deosebește cu nimic de doctorul pe motani Șalaru și ceilalți incompetenți se întîmplă și cazuri grave.
Astfel, nu demult, la poligonul de la Bulboaca a mai avut loc încă un caz periculos.
În timpul tragerii din tun, adică din nou din sistem de artilerie 2A36-GHIAŢINT, (ca și în precedentul caz cînd obuzul a aterizat în vița de vie) încărcătura a explodat la aproximativ 5 metri de la gura țevii sistemului de artilerie, care ca prin minune nu a ucis pe nimeni.
Așa dar, avem două cazuri extrem de periculoase într-o perioadă foarte scurtă iar cît timp minunile și norocul o să fie de partea noastră numai Dumnezeu știe.

Prin urmare, Președintele Republicii Moldova Igor Dodon avea dreptate atunci cînd se opunea candidaturii domnului Sturza, iar în caz de se întîmplă ceva tragic, atunci PD și Curtea NEconstituțională care l-au băgat pe gît pe acest Sturza, să-și asume responsabilitatea.

P.S. Cu astfel de ministru de carton cum este Sturza, este greu de spus ce se poate întîmpla mîine avînd în vedere profesionalismul lui.
Unii spun că tragerile din tun pe poligonul de la Bulboaca, au loc exact cum vedeți în acest video de mai jos.

 

Facebook Comments